„Productia nu poate fi cunoscuta exact”

„Situatia exacta a productiei de Galbena de Odobesti nu poate fi cunoscuta. Se pot face doar estimari pentru productia de vin deoarece multe dintre suprafetele cultivate cu Galbena se afla in proprietatea viticultorilor particulari”, a afirmat Gabriel Baiciu, inspector in cadrul Inspectiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol.

„Orice transport de vin ar trebui sa aiba certificat de analiza”

„Nu se stie exact cat se falsifica, dar fenomenul este de amploare. Ca ii spune Galbena de Odobesti sau Busuioaca de Bohotin, nu conteaza, e vorba doar de o eticheta care sa duca in eroare consumatorul. Vinul fals se produce si el dupa o anumita tehnologie, care, daca nu este respectata, poate da un lichid periculos pentru organism. Rezolvarea problemei e simpla: orice transport de vin ar trebui sa fie insotit de un buletin de analiza emis de un laborator competent. Asa s-ar simplifica si s-ar eficientiza controlul transporturilor si comercializarii bauturilor alcoolice”, este de parere dr. inginer Ion Pusca, unul dintre cei mai cunoscuti oenologi din Romania.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News