Aproximativ 40 de standuri de anticari care le oferă vizitatorilor posibilitatea de a achiziționa cărți vechi, de colecție, dar și diverse alte antichități: tablouri, piese de mobilier, veselă de argint, bijuterii de epocă și podoabe croite de mână, ceramică, icoane vechi pe lemn sau sticlă, ceasuri de colecție, multe dintre ele unicat, sticlărie, monede și bancnote vechi sau ziare și fotografii interbelice.

„«Strada Anticarilor» își propune să promoveze arta și cultura Bucureștiului, recreând atmosfera târgurilor de odinioară și oferind vizitatorilor, bucureșteni și turiști deopotrivă, posibilitatea de a cunoaște o parte din istoria orașului, prin intermediul obiectelor cu parfum de epocă, dar și prin intermediul muzicii live”, spun organizatorii evenimentului de la ARCUB.

E multă lume curioasă să descopere obiectele de colecție, extrem de valoroase. La standurile anticarilor se opresc inclusiv străini care plătesc sume importante pentru bijuteriile pe care le descoperă. Dar și bucureșteni puși pe cumpărături pentru prietenii de peste hotare.

Doamna Mioara participă de ani de zile la astfel de evenimente. Dar acum a venit însoțită de soțul ei, Marcel, cu un scop precis.

„Căutăm un fier de călcat vechi. Astfel de obiecte sunt destul de scumpe, dar sperăm să găsim ceva care să nu se simtă atât de tare la buzunar. Avem o rudă din Statele Unite care a rămas impresionată de România după o vizită la Viscri și acum ne-a rugat să-i cumpărăm un fier vechi de călcat, care să-i amintească de România”, spune doamna Mioara.

Anticarii fac față căldurii, adăpostindu-se sub corturile albe. „Nu mai e ca pe vremuri când era hărmălaie mare la astfel de evenimente. Nu mai are lumea bani, iar colecționarii sunt din ce în ce mai puțini. Chiar și așa reușim să mai vindem câteva piese de colecție pentru pasionații de la noi din țară”, spune unul dintre expozanți.

„Evenimentul urmăreşte să plaseze Bucureştiul pe harta marilor oraşe europene care găzduiesc frecvent evenimente culturale similare şi devină locul de promenadă al tuturor celor care vor să-şi aducă aminte de frumuseţea Micului Paris”, mai spun organizatorii.

Participarea anticarilor la eveniment este gratuită, iar târgul cu vânzare va fi deschis încă două week-enduri de acum încolo.

 
 

Urmărește-ne pe Google News