În lumea rockerilor circulă de foarte mulți ani o poveste. Când avea 17 ani, Tommy Iommi, chitaristul trupei Black Sabbath, a suferit un accident de muncă într-o uzină metalurgică. În urma lui, și-a pierdut vârful degetului arătător și al celui mijlociu de la mâna dreaptă. A rezistat primului său impuls, de a renunța la muzică, și, inspirat de jazzmanul Django Reinhardt, a căutat soluții alternative. Și-a pus singur proteze la cele două degete și a început să se joace cu ele pe corzile chitarei. Rezultatul a constat într-un sunet distorsionat și mai ,,greu”, așa cum nimeni nu mai auzise până atunci. Legenda spune, din anii 60 și până în prezent, că Tommi Iommi a inventat sunetul de heavy metal.
Desigur, Marian Leușteanu nu este Tommy Iommi și nici nu a inventat un subgen al rockului. Aceasta nu este o poveste definită de o comparație. Este o poveste despre determinare, demoni învinși, muzică rock și degete rănite. Marian și-a pus două huse, care îi acoperă încheieturile și jumătate din palme, și a început să cânte din nou la bas. La finalul concertului din Hibrid, primul pe care îl susține după incendiul din Colectiv, tânărul le-a strâns mâna tuturor celor veniți să-i asculte trupa. Vreo 40 la număr. ,,Mulțumesc că ați venit. Fără voi am cânta la perete”.
Mai multe despre Marian Leușteanu puteți citi aici: INTERVIU VIDEO/ Marian Leușteanu poate cânta din nou la doi ani după Colectiv. ”Scoțând răul la lumină, el nu poate să te bântuie”
credit foto: Ema Stoica