Bucătari de renume gătesc la fața locului la cele aproximativ 100 de standuri cu preparate diverse: tantuni, şuberek, plăcinte gozleme, kebab, baclavale și sarailii.
Printre delicatesele pe care le puteți încerca se numără sarmalele și vinetele umplute pentru vegetarieni, dar și sarmale cu vită pentru iubitorii de carne! Care merg servite excelent cu un ayran.
Nu lipsesc cele mai bune bucățele de rahat din lume, cu zeci de arome, aduse special de pe malul Bosforului, direct din inima Turciei, de la Istanbul.
Cafeaua, ceaiul, şerbetul, limonada sunt și ele preparate tradiţional, cu ingrediente şi metode specifice bucătăriei Anatoliei. Iar prețurile nu sunt deloc piperate! 10 lei pentru un şuberek preparat ca la carte, 12 lei pentru un kebab piperat și 5 lei pentru un pahar de limonadă rece ca gheața.
„Bucureștenii care participă la acest festival vor avea ocazia să cunoască de aproape ospitalitatea turcească, folclorul, arta veche, lucrul manual tradițional. Vor petrece timpul într-un mod plăcut, gustând din diferitele bunătăți din bucătăria turcească”, spun organizatorii evenimentului.
Pe lângă stadurile cu mâncare, evenimentul cuprinde şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman.
„Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru – renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei, arta decorării cu henna”, mai spun cei care organizează Festivalul Turcesc din parcul Titan.
De trei ori pe zi, la 13:00, 15:30 și 18:00, Fanfara Otomană, alcătuită din voluntari pasionaţi, vor aduce dansul celor patru dervişi rotitori, dansuri tradiţionale româneşti şi turceşti.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro