„Astăzi în data de 1.04.2019, unde suntem internați de joi, vedem acest specimen de îţi vine să înebuneşti. Îmi culc fain copilul și la un moment dat după ce adoarme îl așez în pat și eu lângă el și deodată ridic capul de pe pernă și văd acestă goangă cum vine spre noi, m-am speriat îngrozitor și îmi ridic brusc copilul din pat și aștept să se dea jos să îl pot omorî, copilul cum l-am luat așa în grabă, bineînțeles că s-a speriat și a început să plângă. În ultima poză este o altă goangă la fel de scârboasă, ea se afla gata moartă în primul salon unde ne-a pus când am venit la spital, bineînțeles ca încă este și acum acolo deși eu sunt în salonul de lângă…. Deci vă imaginați ce curățenie se face în acest spital! Mi-e scârbă unde trebuie să aducem copiii să îi tratăm!”, a scris femeia, pe rețeaua de socializare.
Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Hunedoara a declarat, pentru Ziar de Hunedoara, că va sesiza departamentul de Control în Sănătate Publică.
„La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Deva, activitatea de dezinsecție se efectuează, conform contractului în derulare, o dată la 3 luni și se execută retușuri ori de câte ori este nevoie și la sesizarea din partea secțiilor”, au precizat reprezentanții unității sanitare, prin intermediul unui comunicat.
Potrivit acestora, operatorul cu care s-a încheiat contractul de dezinsecție a efectuat un retuș în data de 29 martie 2019. Substanța utilizată este avizată de Ministerul Sănătății (MS) și are o remanență cuprinsă între 3 și 10 zile, ceea ce ar însemna că este perioada în care aceasta produce efecte.
De asemenea, conform sursei citate, lucrările de dezinsecție pentru trimestrul al doilea vor fi programate până la mijlocul acestei luni.
„În legătură cu activitatea de curățenie, la nivelul fiecărei secții există un grafic și norme care trebuie respectate. Aspectele semnalate vor fi verificate și, dacă informațiile se confirmă, vor fi dispuse măsuri de îndată”, a declarat managerul SJU Deva, Adina Pera Ștefănie.
Între timp, au existat și unele lucrări de reabilitare la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva, care s-au desfășurat în două etape și au constat în cea mai mare parte în reparații la acoperiș și înlocuirea ferestrelor. Așadar, nu s-au executat lucrări în sensul înlocuirii instalațiilor de apă/canal, electrice sau de renovări ale saloanelor.
„După cum se cunoaște, clădirea în care își desfășoară activitatea Secția de Pediatrie nu a beneficiat de lucrări de reabilitare capitală pentru că secția va funcționa din acest an în corpul principal al spitalului. Noua locație va deveni funcțională la începutul trimestrului IV al acestui an și va oferi servicii medicale în condiții moderne pentru pacienți și însoțitori”, a mai informat managerul SJU.
Valoarea totală a investiției este de 1,8 milioane de lei (lucrări de supraetajare)”, se arată în comunicatul de presă semnat de Biroul de Presă al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.
În iunie 2017, secția de Pediatrie a fost implicată într-un alt scandal. Atunci, un părinte a filmat un șobolan cum se plimba prin curtea Pediatriei, notează publicaţia citată.
Anul trecut, în noiembrie, apăreau imagini la fel de revoltătoare și în secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova. „Mămicile stau să-şi păzească bebeluşii, să nu se urce pe ei gândacii“
Citește și… Secția de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu își suspendă activitatea. Singurul medic își ia concediu