În acest crâmpei de nord de Oltenie şi-a făcut loc şi Nicolae Ceauşescu, fostul dictator al României.

Fie nostalgici ai vremurilor apuse în urmă cu aproape două decenii, fie copii care abia dacă l-au văzut în documentare sau pe primele pagini ale unor cărţi vechi, toţi pot fi parte, la hotelul Tismana din Jupiter, a unui mic univers al comunismului.

«Muzeul» poate fi văzut gratis

Curioşii pot păşi în “garsoniera” lui Ceauşescu. În cabana ridicată în mijlocul unei pădurici tronează, la loc de cinste, în capul unei mese ce se vrea a fi de consiliu, tabloul cu portretul fostului dictator. Pe pereţii din bârne sunt lipite secera şi ciocanul, dar sunt scrişi şi anii de glorie ai comunismului (1954–1989), toate sculptate în lemn.

Din peisaj nu lipsesc steagul roşu, inscripţionat cu secera şi ciocanul, câteva telefoane vechi, cu disc, dar şi clasicele sifoane din sticlă groasă pentru umplerea cărora, în regimul lui Ceauşescu, se stătea ore întregi la coadă.

Clienţii hotelului Tismana pot beneficia de sistem all-inclusive, iar cei care nu au ajuns încă pe litoral dar se gândesc să vină pot obţine mai multe informaţii despre locaţia din Jupiter accesând site-ul www.hoteltismana.ro sau la numărul de telefon 0241-702000.

Urmărește-ne pe Google News