De când s-au copt pepenii femeia dormea lângă marfă de tema hoţilor într-un cort improvizat.A stat în piaţă zi şi noapte şi-a vândut pepeni galbeni şi verzi până şi-a dat sufeltul.  „Eu am văzut-o pe la ora 8.00, era culcată pe lubeniţe, avea o mână sub cap şi părea că dormea. Mi-am cumpărat un covrig şi când m-am întors am văzut-o în aceiaşi poziţie. Abia când m-am apropita de ea mi-am dat seama că este moartă”, povesteşte o clientă a bătrînei.
Unul dintre agenţii de pază din piaţă a sunat la 112. „O ştiam pe bătrână de cîteva luni, dormea în piaţă lângă marfă de frică să-i nu.i fure hoţii pepenii”, a spus Vasile Preoteasa, agent de pază
Vestea morţii femeii de 73 de an i-a şocat pe cumpărătorii dar şi pe comercianţii care o ştiau de mult pe bătrână. De ani de zile timp de 2 – 3 luni pe ani femeia era văzută zilnic de dimineaţa până seara în faţa cortului în care îşi ţinea marfa. „Nu mai era bună de muncă şi de aceea au lăsat-o copii să vândă marfă în piaţă. Se chinuia rău, era bolnavă şi de două luni dormea în piaţă. Venea şi lua struguri de la mine şi mai stăteam de vorbă”, a spus Anica Mateescu, comerciant.
Medicii legişti au stabilit că bătrâna a murit in urma unui stop cardio respirator. Ca bătrâna din Dăbuleni sunt zeci de comercianţi care dorm direct pe mesele de ciment in piată sau pe lăzile cu marfă. „Nu avem de ales. Ori dăm marfa pe nimic la bişniţari, ori ne chinuim să stăm pe piaţă şi să o vindem. Suntem obligaţi să dormim lângă marfa pentru că altfel ne-o fură”, a spus Relu Ionescu din Grădinari , judeţul Olt.
Trupul femeii a fost ridicat de legişti pentru necropsie.
 

Urmărește-ne pe Google News