De cateva zile, la Sibiu functioneaza singurul restaurant din Transilvania in care clientii isi pregatesc singuri masa, ‘ajutor de bucatar fiind o piatra fierbinte.
Patric Hadorn, managerul restaurantului Max, cu specific elvetian, spune ca acest mod de gatire e traditional in Tara Cantoanelor asa ca vrea acum sa ii faca pe sibieni sa il adopte.
Ospatarii pun la dispozitia clientului bucata cruda de carne (pui, vita sau peste), cateva felii de unt si o bucata de granit fierbinte. De aici, gatitul depinde numai de indemanarea si priceperea clientului. In restaurant sunt 30 de astfel de pietre, incastrate in suporturi de lemn si incalzite timp de patru ore, intr-un cuptor special, pana ajung la temperatura de 350 de grade Celsius.
Rocile isi mentin temperatura timp de 30 de minute, destul pentru clientii care isi pregatesc singuri mancarea. Cu toate ca trebuie sa puna serios osul la treaba daca doresc sa manance in acest restaurant, clientii au parte, la final, de o surpriza mai putin placuta. Nota de plata incepe de la 24 de lei pentru 200 g de peste sau de pui si poate ajunge pana la 80 lei pentru o bucata de 400 g de carne de vita.
Text si foto: www.sibianulonline.ro