- timpul de gătit se înjumătăţeşte
- nu degajă fum
- nu arde alimentele şi nu umple bucătăria de mirosuri
- aparatul nu ocupă mult loc
- mâncarea îşi păstrează toate vitaminele şi mineralele care se pierd prin fierbere, evitând degradarea vitaminelor şi a substanţelor hrănitoare prin expunerea prea îndelungată la căldură
- carnea, legumele pot fi gătite dietetic, cu foarte puţine grăsimi, rămânând totodată fragede, suculente şi rumene fără a se usca.
- textura alimentelor rămâne intactă
- nu trebuie să stai lângă el, poţi face orice altceva în timp ce mâncarea se găteşte
- când preparatul e gata, eşti avertizat printr-un sunet similar celui de la cuptorul cu microunde
- mâncarea nu se lipeşte şi se curăţă uşor
- dacă mergi în concediu, poţi lua aparatul cu tine.
Ce poţi pregăti
Cu un astfel de cuptor poţi coace, prăji, poţi găti ca la grătar sau la rotisor. Mai mult, poţi încălzi mâncarea ca la orice cuptor cu microunde, fără radiaţiile nocive. În cuptorul cu abur (steamer) poţi găti 3-4 preparate în acelaşi timp.
Precauţii utile
În timp ce cuptorul funcţionează, nu trebuie să atingi vasul de sticlă sau capacul fiindcă sunt fierbinţi. Eventual, manipulează- l cu mănuşi pentru cuptor sau atinge doar porţiunile din plastic izolant.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!