Un studiu recent realizat de specialiştii francezi a demonstrat că untul prăjit nu este atât de periculos pe cât se credea. Anumiţi compuşi chimici, potenţial nefaşti, se eliberează când untul este gătit, dar la un nivel foarte, foarte scăzut.
Pentru a fi cancerigen, untul ar trebui consumat în cantităţi de câteva sute de grame prăjite la 150 de grade Celsius. Or, de obicei, nu se mânăncă, în medie, mai mult de 10-15 grame pe zi. Aşadar, nu renunţa la o friptură trasă în unt. E foarte bună şi, dacă nu abuzezi, este şi sănătoasă.
De altfel, cei mai renumiţi bucătari francezi nu concep să gătească cu altă grăsime decât cu unt. Ştiu ei de ce…
Urmărește cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
Unica.ro
Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Viva.ro
Este de nerecunoscut! Cum arată acum văduva lui Sergiu Nicolaescu, la 11 ani de la moartea actorului: „Ea își dorește să...”
Libertateapentrufemei.ro
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milionar. Incredibil, cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami
FANATIK.RO
Descoperire incredibilă în Rusia. A fost deschisă o poartă spre trecut
Elle.ro
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Unica.ro
Cum arată rochia de 160 de lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Observatornews.ro
Ce a cumpărat o româncă din Elveția cu doar 25 de lei: "E super deal"
HOROSCOP
Horoscop 24 decembrie 2024. Capricornii trebuie să limiteze interacțiunile cu cei din anturajul apropiat, ca să nu își strice singuri ziua