Conform reprezentanților IPJ Alba, fiica femeii a fost cea care i-a înștiințat pe oamenii legii din Aiud că mama sa a fost înșelată.
„Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că femeia, în vârstă de 83 de ani, în urma unui apel primit prin reţeaua de telefonie fixă, ar fi fost înşelată cu suma de 25.000 de lei, sub pretextul că o cumnată ar fi fost implicată într-un accident rutier, iar banii sunt necesari pentru a ajuta persoana în cauză”, au transmis polițiștii.
Recomandările autorităților pentru a nu pica în plasa escrocilor:
În cazul în care sunteți sunat și vi se cer bani pentru a sări în ajutorul unei rude, oamenii legii vă recomandă să solicitați mai multe informații privind spitalul, unitatea de poliție sau parchet unde ar fi persoana implicată în accident. Ulterior, verificați informațiile, sunând la instituțiile în cauză.
Autoritățile recomandă să încheiați discuția și să încercați să dați de ruda la care face aluzie apelul sau persoane care o cunosc.
„Chiar dacă cel care vă sună «vă recomandă» să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că reprezentanţii Poliţiei sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere.
Sunaţi la 112! Nu acceptaţi o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un poliţist!”, au mai transmis poliţiştii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro