Este prima dată când o persoană din Asia se clasează atât de sus pe lista Bloomberg, dominată doar de antreprenorii din tehnologie. Adani a avut nevoie de mai puţin de 10 luni să ajungă pe locul 2, după ce a început anul pe locul 14.
Averea lui Adani provine, în mare parte, de la grupul său, Adani Group, care operează afaceri în special în domeniile portuar şi al cărbunelui.
Acţiunile unor companii ale afaceristului indian au crescut cu peste 1.000% din iunie 2020, reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului Adani în domenii precum infrastructura şi energia regenerabilă.
De asemenea, acţiunile companiei Adani Enterprises au crescut cu peste 115% în 2022.
Adani, care a abandonat universitatea la începutul lui 1980, a început prima dată în industria diamantelor, la Mumbai. Apoi a intrat în industria cărbunelui și cea portuară. Portofoliul companiei acoperă acum domenii vaste (aeroporturi, centre de date, media, industria cimentului, energie verde).
Ascensiunea fulgerătoare a lui Adani este cauzată și de faptul că acțiunile companiilor de tehnologie scad pe burse, inclusiv Amazon. Deoarece Jeff Bezos, la fel ca mulți alți superbogați, deține cea mai mare parte a averii sale în acțiuni, mișcările bursei au un impact imediat asupra valorii sale nete estimate.
Fondatorul Amazon a donat recent zece miliarde de dolari pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, iar fosta lui soție, MacKenzie Scott (52 de ani), a primit o sumă mare de bani în cursul divorțului.
Valoarea netă a averii lui Bezos este acum de 145,8 miliarde de dolari.
Elon Musk continuă să conducă topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 263,9 miliarde de dolari.