Ce înseamnă acest lucru

Astfel, Fiscul ar mai rămâne doar cu direcțiile județene. Ministerul Finanțelor va putea administra direct companii precum Petrom, Rompetrol, Romgaz, Dacia, lanțurile de hipermarketuri Kaufland, Auchan, Selgros sau Metro, producători de componente auto precum Bosch sau Continental ori producătorii de sucuri și ape minerale ca Pepsi și Coca Cola.

Ministerul Finanțelor le va putea vedea in timp real situațiile financiare, va putea trimite controale, va putea da amenzi sau va putea dispune plata unor taxe suplimentare din recalculări.

Decizia vine în contextul „foamei de bani” de la buget și vine după ce Guvernul a mai adoptat la finale anului trecut o altă ordonanță controversată, respectiv ordonanța care impune ”taxa pe lăcomie” pentru bănci și taxe de 2% pe cifra de afaceri în energie și de 3% în telecomunicații.

Postarea lui Diaconu

„COD ROȘU în arhitectură Statului Român! PSD aplică lovitură decisivă și desființează de facto ANAF!

MFP va prelua administrarea marilor contribuabili precum și direcțiile regionale de administrare fiscală! Într-un proiect de OG care mi-a parvenit săptămâna trecută, gașcă diletantilor de la MFP desăvârșește opera de descompunere a structurilor ANAF.

După ce au preluat activitatea de informatizare de la ANAF și nu au făcut decât să distrugă proiectul cu Banca Mondială de această dată prevăzuseră să preia și activitatea de soluționare a contestațiilor. Dar, astăzi, sunt atenționat că au introdus pe șest un articol la finalul ordonanței prin care MFP va prelua administrarea marilor contribuabili, precum și direcțiile regionale de administrare fiscală.

Pesemene că ANAF va rămâne cu administrațiile județene!!!

Demență e totală în capul acestor infractori care nu se mulțumesc să se îmbogățească din banul public! Vor să vulnerabilizeze ce a mai
rămas din Statul Român! Să distrugă orice pârghie prin care statul de drept le poate încurcă activitățile infracționale!

Așadar, iată situația la zi în principalele instituții care gestionează banul public: MFP-ANAF:
– politică fiscal-bugetară la un loc cu administrarea fiscală – ministerul încheie acte administrativ fiscale – el soluționează și contestațiile – asigura informatizarea dar nu și procedurile/asistență contribuabili – patrimoniul se disipează brownian, etc., etc., Pe scurt…o nebunie!

O struțo-cămilă din capetele înfierbantate ale “finanțiștilor” psd-iști! Cer public tuturor oamenilor întregi la minte, cu responsabilități în statul român, să intervină energic pentru a stopa aprobarea acestei ordonanțe.

P.S. Această OG conține o multitudine de alte măsuri de politică fiscal-bugetară care va va arată adevărată dimensiune a dezastrului finanțelor publice. Azi v-am semnalat doar faptul cel mai grav!”, a scris Diaconu pe Facebook.

Libertatea a solicitat reacții oficiale atât de la Ministerul Finanțelor, cât și de la ANAF.

Șefă nouă la Fisc

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a cerut recent schimbarea lui Ionuț Mișa de la conducerea Fiscului. Ministrul i-a reproșat atitudinea ANAF față de contribuabili și colectarea slabă.

Ionuț Mișa a fost înlocuit cu Mihaela Triculescu.

Urmărește-ne pe Google News