În Capitală, evenimentul a fost organizat în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, la Foișorul Fanfarei și s-a bucurat de prezența a aproximativ 65 de familii cu gemeni sau tripleți, care au venit pregatiti cu pelerine de ploaie, umbrele, voie buna și au participat la prima paradă de profil, alături de jurnalistii prezenti. Aceștia au fost captați de acordurile muzicale, jocurile, premiile și momentele artistice pregătite în detaliu de Asociația Unu și Unu.
O atracție deosebită pentru copii și un moment special în cadrul evenimentului a fost și realizarea de către copii a unui desen impresionant pe asfalt, în forma unui fluture colorat, simbol al speranței și susținerii pentru o dezvoltare sănătoasă a prematurilor, reprezentând în același timp fragilitatea organismului bebelușilor născuți înainte de termen. Gemenii și tripleții prezenți s-au întrecut în talent, personalizând acest desen realizat la dimensiuni impresionante.
Întâlniri similare au avut loc simultan în Timișoara, Satu-Mare, Brașov, Iași, Brăila, Sibiu, Galați, Constanța, Cluj și Mediaș și au reunit într-un cadru informal, fără o agenda prestabilită, familii dornice să se cunoască, să-și împărtășească experiența și să se susțină.
Asociația Unu și Unu își propune să legifereze 31 mai drept ziua națională a multipleților în România, printr-un proiect legislativ extrem de complex, ce a fost anunțat și demarat în cadrul primei ediții Multiparty.
Acest eveniment se bucura de traditie, prestigiu si sustinere din partea autoritatilor din tari precum: SUA, Canada, Australia, Columbia, Mexic, Poerto-Rico, Ghana, China, Filipine, iar in Europa se desfaoara in Franta, Germania, Austria, Polonia, Irlanda etc.
Foto simbol: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro