Abbas Musa, general de brigadă al Corpului Gărzii Revoluției Islamice din Iran, este suspectat că „a ajutat și a contribuit la purtarea unui război agresiv” și „a încălcat legile și obiceiurile războiului”.

Potrivit anchetei, un grup de instructori iranieni condus de generalul Musa nu doar că i-a învățat pe soldații ruși să folosească drone, dar „a ajutat și la loviturile asupra obiectivelor civile de pe teritoriul ucrainean”.

„Avem toate motivele să susținem că generalul care a condus acest grup este implicat în sprijinirea agresiunii ruse”, a insistat Iuri Bilousov, șeful departamentului pentru combaterea crimelor în contextul conflictului armat.

În perioada august-septembrie 2022., generalul Abbas Musa a predat rușilor cel puțin 1.500 de drone Shahed-136 și Mohajer-6, folosite pentru numeroase atacuri asupra infrastructurii ucrainene și a populației civile.

Sub conducerea acestui general, „invadatorii au efectuat peste 20 de atacuri în sudul Ucrainei”, a subliniat Bilousov.

În ciuda negărilor oficiale ale Iranului, Ucraina a strâns un „volum semnificativ” de dovezi care arată participarea directă a republicii islamice la furnizarea de arme, pregătirea armatei ruse și alte tipuri de sprijin pentru, a adăugat Bilousov.

Abbas Musa riscă până la 15 ani de închisoare. 

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News