„Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, prim-viceministrul apărării al Federației Ruse, generalul de armată Valeri Gherasimov a verificat grupările de trupe ruse implicate în operațiunea militară specială din Ucraina.

Generalul de armată Valeri Gherasimov a audiat comandanții cu privire la utilizarea trupelor (forțelor) în cursul îndeplinirii sarcinilor unei operațiuni militare speciale, precum și alți oficiali pe probleme de sprijinire a luptei, pentru acțiunile grupurilor ruse în diferite direcții.

În timp ce lucra la posturile de comandă, șeful Statului Major General al Forțelor Armate RF a acordat o atenție deosebită utilizării sistemelor automate de control al luptei în timpul operațiunilor, în interesul dezvoltării capacităților de lovituri ale grupărilor interarme”, e comunicatul Ministerului Apărării.

El e însoțit de un video montat din imagini statice cu Gherasimov în diverse locații, inclusiv într-un centru de comandă, neidentificat.

Kommersant, cotidian care apare la Moscova, publică știre, dar scrie: „Mesajul Ministerului Apărării nu numește locurile în care s-a aflat Valeri Gherasimov, dar comunicatul de presă este însoțit de fotografii, în două dintre ele se pot vedea încăperile și echipamentele acoperite complet cu blur la editarea pozelor”.

Agenția ucraineană Unian publică și ea imaginile difuzate de Ministerul rus al Apărării și scrie: „În acest moment, nu se știe cu certitudine dacă Gherasimov a trecut efectiv granița cu Ucraina”. Imaginile cu Gherasimov sunt imposibil de verificat dacă sunt făcute vineri seara, la ora Moscovei 22:34:53, așa cum apare pe unul dintre panourile neblurate din spatele generalului. De asemenea, niciuna dintre locații nu poate fi verificată dacă e într-adevăr în Ucraina. Unian scrie că e posibil ca Gherasimov să fi fost în teritoriile ocupate de ruși în Ucraina.

Pe 26 iunie, Ministerul rus al Apărării a raportat că generalul Serghei Șoigu, ministrul apărării, a vizitat posturile de comandă ale grupului rus care desfășoară o operațiune specială în Ucraina.

Pe 24 iunie, Ministerul rus al Apărării a anunțat numele comandanților trupelor ruse din Ucraina. Gruparea sudică este condusă de comandantul șef al Forțelor Aerospațiale Serghei Surovikin, grupul Centru este condus de Alexander Lapin, comandantul trupelor Districtului Militar Central.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News