ANI a sesizat astfel Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, pentru a face un control cu privire „la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Ioniță Alexandru Cătălin, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”.

Ioniță a fost informat în legătură cu procedura de evaluare și a depus un punct de vedere la dosar, mai precizează ANI.

Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcția de director general al DGA în 2020 pentru că a rămas fără autorizația Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) pentru accesul la informații clasificate. El ocupa această funcție din 2016.

Cătălin Ioniță a fost, timp de aproximativ șase luni, în 2018, șef al Inspectoratului General al Poliției Române.

Anterior, Ioniță a ocupat mai multe funcții în Poliția Română: director al Direcției de Investigații Economice, director adjunct al Direcției de Investigare a Fraudelor, șef serviciu Serviciul de combatere a corupției și a infracțiunilor comise în sfera instituțiilor bugetare din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor. De asemeena, a fost șef în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din Poliția Sectorului 1.

Și-a plagiat doctoratul

În 2021, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor al lui Cătălin Ioniță pentru plagiat, caz care fusese dezvăluit cu doi ani înainte de PressOne.

Citește și ce avere declara Cătălin Ioniță.

Erată: Într-o versiune anterioară a acestui text scria că Alexandra Ioniță este general. În realitate, la data în care era șef al Poliției sau șef al DGA, el era chestor în MAI.

Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!

Urmărește-ne pe Google News