Coreea de Nord a transferat „o cantitate semnificativă” de muniție de artilerie către Rusia, a afirmat Budanov.
„Acest lucru a permis Rusiei să respire un pic”, a spus Budanov. „Fără ajutorul (Coreei de Nord, n.r.), situația ar fi fost catastrofală”, a susținut șeful spionajului militar ucrainean.
Rusia s-a străduit să țină pasul cu producția de arme și muniții într-un ritm care să corespundă utilizării lor pe front. Drept urmare, a fost nevoită să ceară asistență militară de la țări precum Coreea de Nord, notează publicația ucraineană.
„Acest lucru (recurgerea la ajutorul militar al Phenianului, n.r.) a fost întotdeauna considerat sub demnitatea lor (a rușilor, n.r.), ei o văd ca pe o înjosire”, a mai declarat Budanov, pentru FT.
Moscova și Phenianul și-au sporit semnificativ relațiile militare după începutul invaziei pe scară largă din Ucraina, în februarie 2022.
Un purtător de cuvânt al serviciilor militare ucrainene de informații a declarat anterior, pe 15 ianuarie, că țara comunistă a furnizat Rusiei aproximativ un milion de obuze de muniție, în principal obuze de artilerie de 122 mm și 152 mm.
După cum au susținut atât Kievul, cât și Washingtonul, Rusia a folosit, de asemenea, pentru prima dată rachete balistice nord-coreene împotriva Ucrainei în bombardamentele efectuate asupra Harkovului la începutul anului, pe 2 ianuarie.
Tot duminică, agenția de știri de stat nord-coreeană, KCNA, a anunțat că președintele rus Vladimir Putin intenționează să viziteze Coreea de Nord în viitorul apropiat.
Foto: Profimedia Images
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Ucraina și Rusia