«S-a creat o stare de confuzie»

Mulţi s-au mirat de faptul că peninsula Crimeea a fost ocupată de ruşi fără luptă, în doar patru zile. Cum au reuşit, ţinând cont de faptul că această zonă nu este mai rusofonă decât estul Ucrainei, unde armata Kievului duce lupte grele împotriva luptătorilor promoscoviţi şi este hotărâtă să nu cedeze? De ce în Est se luptă şi în Crimeea nu s-a luptat deloc? Asta, în măsura în care în peninsulă era de aşteptat o rezistenţă serioasă nu numai din partea ucrainenilor, ci şi din partea populaţiei tătare, care nu-i iubeşte deloc pe oamenii lui Putin…
“Foarte puţini ştiu că obiectivele care urmau să fie ocupate în Crimeea au fost “prelucrate” de ruşi zile şi săptămâni înainte, printr-o blocadă psihologică, cu dispozitive ce emiteau semnale psihotronice care creau stări de panică, confuzie şi nepăsare.
De asemenea, posturile de radio controlate de ruşi au transmis cântece patriotice ruseşti şi ucrainene ce aveau încorporate mesaje subliminale şi comenzi precise de genul «Nu trageţi în fraţii voştri! », «Predaţi- vă fără luptă!», «Nu deschideţi focul!». Acestea, împreună cu lipsa de alimente şi muniţie, au măcinat capacitatea de luptă a militarilor ucraineni”, ne-a declarat generalul în rezervă Emil Străinu, doctor pe probleme de război geofizic, fost consilier parlamentar pe probleme de ameninţări neconvenţionale şi asimetrice.

Războiul psihotronic s-a dezvoltat după 1970

La începutul anilor 70, la comandamentul flotei de submarine a SUA s-a prezentat un personaj care a cerut o hartă şi a arătat cu precizie poziţia tuturor submarinelor nucleare americane, date cunoscute de doar câteva persoane. “Acel eveniment a marcat începutul războiului psihotronic. Personajul respectiv era un luptător ultraspecializat în câmpul mental, instruit la baza americană a spionilor «psi». De partea cealaltă a Cortinei de Fier, sovieticii îşi antrenau «senzitivii» în Siberia.
Despre cei din urmă se ştie că pot citi de la distanţă documentele ultrasecrete aflate în seifurile Casei Albe. Nici americanii nu sunt însă mai prejos. Un luptător «psi» a făcut senzaţie când a descris cu precizie instalaţiile şi armele sovietice de înaltă energie de la Semipalatinsk. Agenţii KGB au auzit de acest luptător «psi» şi de ceea ce aflase el despre Semipalatinsk. I-au comunicat imediat preşedintelui de la Kremlin, Leonid Brejnev, informaţiile. Brejnev a început să râdă, spunând că americanii sunt idioţi, în sensul că Rusia nu are asemenea capacităţi. Conducerea KGB l-a tras însă de mânecă: «Tovarăşe preşedinte, ba da, avem!». Adică spionul paranormal aflase o chestie despre Rusia pe care nici preşedintele de la Kremlin nu o ştia”, ne-a mai spus generalul Emil Străinu.

Urmărește-ne pe Google News