Ce procedură trebuie urmată

Graţierea e un act de clemenţă al preşedintelui României, care poate să înlăture total sau în parte executarea unei pedepse cu închisoarea.
Conform legii, cererea de graţiere poate fi trimisă şefului statului de condamnat personal sau de una dintre rudele sale. Dacă are nevoie, preşedintele poate cere avize de la Ministerul Justiţiei, care e obligat să răspundă în cel mult 30 de zile, la solicitările liderului de la Cotroceni. Acestuia însă nu i se stabileşte prin lege un termen fix în care să dea un răspuns privind cererea de graţiere.

În 1993, a donat 40.000 $ pentru ridicarea unei biserici!

Florin Căprăruş – “Buzău”, maseurul Generaţiei de Aur, povesteşte un episod interesant din trecutul de fotbalist al lui Gică Popescu. “Normal că aş semna pentru eliberarea lui Gică Popescu şi m-aş bucura să reintre în circuitul fotbalistic. Am mâncat o pâine împreună şi ştiu că este corect, cinstit, parolist. A ajutat mulţi săraci. La naţională, la solicitarea lui nea Puiu Iordănescu, eu făceam lista cu băieţii care dădeau bani pentru a ajuta anumite cazuri sociale, iar Gică Popescu sărea cu cei mai mulţi bani. A dat vreo 40.000 $, în 1993, pentru construirea unei biserici. Este sufletist şi merită mai mult respect!”.

Românii au păreri împărţite: unii îl vor liber, alţii nu

Urmărește-ne pe Google News