Raportul scoate în evidență și unul dintre principalii factori: tinerii nu mai au încredere că diplomele universitare le pot asigura un venit consistent.
Aproximativ 50% dintre americanii chestionați și care se încadrează în această generație afirmă că doresc să treacă la munca pe care cei mai mulți o ignoră în prezent. Generația Z include persoanele născute între 1997 și 2002. Studiul a fost realizat de Harris Poll în numele Intuit Credit Karma.
Generația Z caută locuri de muncă mai bine plătite, pentru a se întreține la facultate
Sondajul, care a fost efectuat pe 2.091 de persoane cu vârsta de 18 ani +, a constatat că generația Z devine „generația curelei de scule”. Schimbarea se datorează necesităților și a costurilor tot mai mari de întreținere și de plată a cursurilor universitare.
„În vreme ce promisiunea unui viitor cu o diplomă nu este sigură, iar costul pentru a primi o diplomă universitară continuă să crească, tinerii americani revin la slujbe clasice”, a declarat Courtney Alev, consultantul financiar al consumatorilor la Credit Karma.
Aproximativ 77% dintre respondenți au spus că este „învechit” să presupunem că o diplomă de facultate este necesară pentru o carieră de succes. Doar jumătate dintre cei chestionați au spus că facultatea merită investiția.
În ciuda acestui fenomen, doar 23% din generația Z văd locurile de muncă în comerț mai bune decât locurile de muncă în corporații, arată studiul.
Cererea pentru locurile de muncă desconsiderate de tineri a crescut
Profesiile profesionale calificate, cum ar fi electricienii, instalatorii și mecanicii, au înregistrat o creștere a numărului de lucrători din generația Z care se alătură acestor domenii, potrivit datelor Gusto partajate cu CNBC Make It.
„Este înviorător să văd adulții tineri care se remarcă și se interesează pentru aceste domenii de activitate, mai ales având în vedere cât de dificil a fost pentru noii absolvenți să găsească locuri de muncă cu guler alb”, a spus Alev.
Schimbarea vine pe măsură ce tinerii adulți se confruntă cu piețe competitive ale muncii și acordă prioritate siguranței locului de muncă.
Odată cu creșterea inteligenței artificiale, 66% dintre americani cred că profesioniștii din comerț au mai multă siguranță în muncă decât omologii lor din corporații, arată studiul.
Locurile de muncă în comerț sunt de obicei o cale mai accesibilă, care poate fi atractivă pentru tinerii studenți care se confruntă cu probleme financiare din cauza costurilor zilnice și pentru educație.
Costul mediu al colegiului în Statele Unite s-a dublat în ultimii 24 de ani, până la 38.270 de dolari per student pe an, potrivit Education Data Initiative.
Demradulescu • 02.10.2024, 23:55
Mai copii,meseria asta de instalator e grea măi tată,eu am fost pe timpul lui Ceaușescu căcănar de noapte,miroase urât,instalator presupune și desfundare WC-uri,mai bine mergeți la circ precum scamatori,faceți lumea sa râdă cum făcea Siminică,dacă tot nu aveți un "spate" care să vă propulseze în Parlament.