„Au fost presiuni, au fost telefoane date din partea mai multor PNL-iști de vază. De exemplu, din partea domnului Florin Roman, Bogdan Gheorghiu, ca să le propună tot felul de lucruri și sinecuri și avantaje. A sunat Rareș Bogdan, să ne vedem acum, cât de repede. Noi nu suntem de vânzare! Poate celelalte partide sunt de vânzare, noi nu suntem de vânzare”, a declarat, luni, George Simion.
Declarațiile au fost făcut, luni, în Parlament chiar înainte de începerea ședinței Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului. George Simion i-a acuzat pe liberali că le-au promis beneficii dacă nu semnează moțiunea de cenzură.
„Când pornim ceva, mergem până la capăt. Guvernul Cîțu o să cadă. Am venit toți parlamentarii. Inclusiv cei care și-au scanat semnătura au venit cu semnătura în original. Niciun parlamentar AUR nu e de vânzare. Voi intra în BPR alături de colegii membri și cer tuturor colegilor din BPR să nu încerce să împiedice această moțiune de cenzură”, a mai declarat liderul AUR.
Vicepremierul Dan Barna și Dacian Cioloș, copreședintele USR-PLUS, au anunțat vineri seară, 3 septembrie, depunerea la Parlament a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Moțiunea de cenzură, denumită „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, a fost semnată de 122 de parlamentari și a venit după ce ședința coaliției s-a încheiat cu un eșec.
Regulamentul activităţilor comune ale Senatului și Camerei Deputaţilor prevede că o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de minimum o pătrime din numărul deputaţilor şi senatorilor, se prezintă birourilor permanente, iar președintele Camerei Deputaților, în acest caz Ludovic Orban, o comunică Guvernului în ziua în care aceasta a fost depusă.