„Şase dintre parlamentarii noştri au şi cetăţenia Republicii Moldova şi vom lansa pe 27 martie AUR ca partid politic şi în Republica Moldova. Eu am petrecut ultimele 24 de ore în frontiera dintre Republica Moldova şi România. Nu am fost primit să merg la Chişinău”, a declarat George Simion pentru news.ro.

Simion are interdicție de intrare în Republica Moldova după ce, în 2018, a fost expulzat și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani, adică până în 2023, conform publicației locale deschide.md.

Liderul AUR spune că a încercat să meargă acolo la „funeraliile academicianului Nicolae Dabija, un foarte bun prieten de-al nostru şi un apropiat. Mi-a fost ca un tată” și că „dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova”.

Mi se pare absolut nejustificată şi lipsa de atitudine fermă a diplomaţiei româneşti, şi felul în care am fost tratat de către autorităţile statului Republica Moldova. Eu mergeam Chişinău pe baza unei invitaţii primite de la parlamentarii de acolo.

George Simion, copreședinte AUR:

Maia Sandu: Președinția Moldovei nu are atribuții în soluționarea acestui caz

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova | Foto: Hepta

Președinția Republicii Moldova a transmis astăzi, 15 martie, că „regretă situația neplăcută creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impusă în 2018 lui George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României”.

Totodată instituția condusă de Maia Sandu a explicat că, deși nu are atribuții în rezolvarea acestui caz, a contactat Biroul de Migrație și Azil pentru clarificări.

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Comunicat Președinția Republicii Moldova:

 
 

Urmărește-ne pe Google News