Aceste 42 de cazuri au fost înregistrate până în 2 aprilie și se referă la tromboză venoasă sinusală, o formă de tromboză venoasă cerebrală foarte rară.

Potrivit Institutului Paul Ehrlich, au mai fost detectate și trei cazuri de trombocitopenie – lipsa de trombocite în sânge.

În marea majoritate a cazurilor, persoanele afectate sunt femei cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani.

La bărbați au fost înregistrate șapte cazuri, la pacienți cu vârste cuprinse între 24 și 58 de ani.

Potrivit PEI, institutul responsabil pentru siguranţa vaccinurilor din oraşul Langen de lângă Frankfurt, opt pacienţi au decedat – cinci femei şi trei bărbaţi.

PEI a precizat că în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani au fost observate semnificativ mai multe cazuri decât s-ar fi putut aştepta.

În general, Germania administrează în prezent vaccinul AstraZeneca doar persoanelor în vârstă de 60 de ani şi peste.

Şapte cazuri de tromboză sinusală venoasă au fost raportate după vaccinarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech, la trei femei cu vârste cuprinse între 34 şi 81 de ani şi la patru bărbaţi cu vârste între 81 şi 86 de ani. Nu s-au raportat cazuri de trombocitopenie.

Când se ia în calcul numărul de doze de vaccin administrate, numărul cazurilor raportate nu a marcat o creştere în comparaţie cu numărul de cazuri de astfel de tromboze aşteptate de obicei.

Până la 2 aprilie, în Germania au fost efectuate în total aproximativ 14,38 milioane de vaccinări.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News