Șefa diplomației de la Berlin a spus că „toţi actorii internaţionali, inclusiv Rusia, ar trebui să facă presiuni asupra regimului sirian pentru a se asigura că poate sosi ajutorul umanitar pentru victimele” cutremurului din 6 februarie.

Este important ca acum armele să fie date de-o parte şi toate eforturile din regiune să se concentreze asupra ajutorului umanitar şi asupra recuperării şi protecţiei victimelor”, a adăugat Annalena Baerbock, într-o conferință de presă comună cu omologul său armean Ararat Mirzoian.

O parte din zonele din Siria care au fost afectate de cutremur sunt controlate de grupări rebele, dar guvernul de la Damasc a insistat ca ajutorul umanitar să fie direcționat prin acestea, notează Al Jazeera.

Cel puțin 1.500 de oameni au murit în Siria în urma cutremurului de 7,8 grade, care s-a produs luni dimineață în sudul Turciei.

Adelheid Marschang, ofițer superior pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a avertizat că Siria, țară măcinată de ani întregi de război, se confruntă în acest moment cu mai multe crize și are nevoie de un volum mai mare de ajutoare umanitare.

„În toată Siria, nevoile sunt din ce în ce mai mari după aproape 12 ani de criză prelungită și complexă, în timp ce finanțarea umanitară continuă să scadă”, a spus Marschang.

Germania trimite ajutoare în Siria prin intermediul unor organizații neguvernamentale pentru că nu are relații oficial cu Damascul.

Foto: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News