„Ucraina are nevoie de ajutor umanitar la fel de urgent precum are nevoie de sprijinul nostru militar”, a spus oficialul german, în timpul unei vizite în orașul Liov, din vestul Ucrainei.

În cadrul acestui ajutor, Germania ar urma să furnizeze proteze, să trimită 200 de medici în Ucraina, să organizeze cursuri de formare pentru tratarea arsurilor și să conecteze unele spitale din Ucraina la un serviciu de telemedicină, a precizat ministerul sănătății, într-un comunicat.

Cel mai mare producător de membre artificiale din Germania, Ottobock, este deja în discuții cu Ministerul Sănătății pentru a ajuta la producerea și montarea de proteze în ateliere mobile și pentru a instrui specialiști ortopezi direct în Ucraina, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei.

„Ottobock are parteneri în Ucraina și continuă să furnizeze produse acolo, iar atelierele mobile ar putea face posibile livrările acolo unde rețeaua a fost distrusă de război”, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că aproximativ 290 de atacuri asupra unităților sanitare ucrainene au fost înregistrate de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

Guvernul german a oferit Ucrainei un ajutor medical în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro (105,76 milioane de dolari) până în prezent, iar industria de sănătate din Germania a donat peste 100 de milioane de euro, a adăugat Ministerul Sănătății de la Berlin.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News