Germania ar urma să fie astfel printre primele țări din lume care face o astfel de recomandare după Statele Unite, Israel și Ungaria.

„Situația actuală, cu o creștere bruscă a numărului de cazuri din cauza variantei Omicron și consecințele de temut pentru sistemul de sănătate din Germania, face necesară extinderea campaniei de vaccinare”, a precizat Comisia Permanentă de Vaccinare (STIKO).

Adolescenții vor primi la doza a treia un ser anti-COVID dezvoltat prin tehnologia ARN mesager, iar vaccinarea ar trebui să aibă loc, cel mai devreme, la trei luni după administrarea celei de-a doua doze.

Datele privind eficacitatea și siguranța vaccinării cu boosterul a adolescenților de 12 – 17 ani sunt în continuare limitate, însă riscul de apariție a unor reacții adverse severe este estimat ca fiind foarte scăzut, au precizat reprezentanții STIKO.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) nu a aprobat vaccinarea cu doza booster pentru această categorie de vârstă.

Reprezentanții EMA au anunțat că examinează dacă să extindă aprobarea pentru administrarea dozei a treia din vaccinul Pfizer la adolescenții cu vârsta de 16 și 17 ani și se așteaptă ca producătorii de medicamente să solicite autorizarea și pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani.

Încercând să încetinească răspândirea variantei Omicron, Germania a raportat joi un record de 81.417 cazuri zilnice, ducând incidența de șapte zile la 427,7 de infectări la 100.000 de locuitori.

Aproximativ 45,1% din populația Germaniei a primit până acum doza booster.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News