Politicianul austriac Florian Hahn, membru al CSU (Uniunii Creștin- Sociale),  a cerut public retragerea trupelor, punând la îndoială capacitatea Turciei de a garanta în continuare siguranța trupelor dată fiind atmosfera tensionată.

De asemenea, social-democratul german Hans Peter Barteks, comisarul parlamentar pentru forțele armate,  a precizat că trupele trebuie să se simtă binevenite în locațiile unde acestea staționează și a sugerat locații alternative precum Amman în Iordania sau Akrotiri în Creta.

Tensiunile germano-turce s-au intensificat după ce numeroase municipalități germane au anulat manifestațiile de susținere a referendumului constituțional din Turcia de luna viitoare și după ce Erdogan a catalogat aceste acțiuni drept „practici naziste”.

Turcia se află acum în plin scandal diplomatic și cu Olanda  după ce premierul olandez, Mark Rutte, a spus că a fost nevoit să împiediece accesul a doi miniştri turci pe teritoriul ţării sale şi să le interzică să participe la mitinguri cu alegătorii turci. El a spus că a fost şocat să vadă că un ministru turc de externe, Mevlut Cavusoglu,  a încercat să ajungă la un miting de la Rotterdam după ce Guvernul i-a comunicat clar faptul că nu este binevenit.

De asemenea, ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat sâmbătă să între în Consulat şi a fost apoi escortat la graniţa cu Germania. Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

 

 

Urmărește-ne pe Google News