Concret, acest lucru înseamnă că salariul minim în Germania ar urma să ajungă de la aproximativ 1.570 de euro lunar, cât este în prezent, la aproximativ 1.755 de euro lunar.
Conform unui studiu publicat recent, introducerea salariului minim în Germania a condus la creşterea productivităţii muncii în această ţară, stimulându-i pe salariaţi să schimbe compania, potrivit Agerpres.
După introducerea salariului minim, anumiţi angajaţi cu salarii scăzute au migrat spre companii care ofereau locuri de muncă în regim full time şi salarii mai mari pentru aceeaşi muncă, au observat cercetătorii de la University College London şi Institutul german pentru piaţa muncii.
În 2017, salariul minim pe economie în Germania a fost majorat până la 8,84 euro pe oră (aproximativ 1.485 de euro lunar), iar în ianuarie 2019 a fost majorat din nou, la 9,19 euro pe oră (aproximativ 1.544 euro lunar), a notat Agerpres.
În prezent, salariul minim se situează la 9,35 euro pe oră, adică aproximativ 1.570 euro lunar.
Majorarea salariilor şi nivelul scăzut record al şomajului au sprijinit în ultimii ani expansiunea economiei germane, care în mod tradiţional este dependentă de exporturi.
În România, de la 1 ianuarie 2020, salariul minim lunar este de 2.230 lei, adică aproximativ 460 de euro.