De 3 zile, Măriuca, fata din Mehedinți arsă pe 90% din corp și 15% din căile respiratorii de criminalul liberat condiționat Ion Turnagiu, este la o clinică din estul Germaniei.

Ea a fost transferată de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde o echipă de medici a reușit să-i salveze viața și să o facă transferabilă în afara țării. Ea a plecat cu formularul OMS 50/2004, prin care bolnavii ce nu pot fi recuperați în țară beneficiază de tratament în străinătate.

În Germania a fost primită cu un mesaj în limba română și cu prăjituri.

„Sora mea a copt aceste prăjituri dintr-o rețetă românească”

„Dragă Maria, sper să vă simțiți ca acasă aici, la Clinica Moritz. Sora mea a copt aceste prăjituri dintr-o rețetă românească pe care a găsit-o pe internet. Așa că am vrut să te bucuri de unele dintre ele.

Îți urez un sejur bun, salutări de la una dintre asistentele tale, D.

(P.S. Din păcate, nu vorbesc română, așa că am folosit Google Translate pentru a scrie această notă)”, a fost mesajul emoționant care a întâmpinat-o pe Maria.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 1

Acesta a fost postat pe Facebook de Narcis Hogea. Tatăl lui Alex Hogea, tânăr decedat în Colectiv, strânge bani pentru tânără alături de un grup de voluntari.

Până acum s-au strâns 220.000 lei din peste 1.600 de donații.

Măriuca a fost arsă în luna iunie de criminalul Ion Turnagiu din Mehedinți. Acesta a murit la sfârșitul acelei luni după ce a încercat să se sinucidă în arest.

Urmărește-ne pe Google News