Procurorul general Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul în cazul Caracal, urmând ca Gheorghe Dincă să fie judecat pentru opt infracțiuni.

  • trafic de persoane
  • trafic de minori
  • viol – două infracţiuni
  • omor calificat – două infracţiuni
  • profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni

Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă în cazul violului Luizei Melencu, a fost și el trimis în judecată pentru „săvârșirea infracțiunii de viol”.

De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Parchetul General:

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie, iar de atunci mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori.

Potrivit Codului penal, durata totală a arestării preventive în timpul urmăriii penale nu poate fi mai mare de 180 de zile, astfel că mandatul de arestare urma să expire peste câteva zile.

Gheorghe Dincă a susținut inițial că le-a răpit, sechestrat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, după ce le-a răpit, în aprilie 2019 și iulie 2019. Bărbatul a spus că le-a ars trupurile într-un butoi metalic din curtea sa.

În acest butoi, anchetatorii au găsit cenușă, fragmente de oase și dinți, iar analizele efectuate de INML au arătat că, în proporție de 99,93%, acestea aparțin Alexandrei Măceșanu.

Familiile celor două fete dispărute cred însă că fetele au fost traficate şi au refuzat să ridice certificatele lor de deces.

Urmărește-ne pe Google News