Atenţie mare şi la cremvurşti
Pe locul doi în acest clasament “negru” ar urma câteva sortimente de cremvurşti, care au aceleaşi ingrediente oribile ca şi parizerul. Totodată, multe salamuri conţin aproximativ 60% grăsime din şorici, 20% făină din soia şi doar 17-20% carne de calitate inferioară (de pe oase). Aşadar, atenţie mare la ce mâncaţi şi, cel mai important, citiţi etichetele produselor. Pe lângă materia primă extrem de slabă calitativ, mezelurile sunt şi foarte periculoase, pentru că în ele se bagă tone de aditivi, cum sunt coloranţii şi conservanţii, cei mai mulţi dintre aceştia fiind canceri – geni!
Produsele tradiţionale, de calitate mai bună
Potrivit profesorului Mencinicopschi, mezelurile de calitate din România sunt cele cu tradiţie, cum sunt, de exemplu, sortimentele crud-uscate. Sunt scumpe, într- adevăr şi trebuie consumate cu moderaţie! “Mai bine mâncăm mai puţin şi de calitate, decât ieftin şi mult”, ne-a spus specialistul în alimentaţie.