La putin timp dupa ce a fost transferat la Sportul Studentesc, in 1983, Gheorghe Hagi a fost angajat la Trustul de Montaj si Utilaj Chimic Bucuresti (TMUCB). Era practic locul de unde ‘Regele fotbalului romanesc isi incasa in fiecare luna salariul.
Datorita dragostei fata de sport si de fotbal, in principal, a directorului general din acea perioada, Vasile Stoichita, unchiul actualului antrenor Mihai Stoichita, la TMUCB erau incadrati pe diferite posturi majoritatea componentilor echipei de fotbal Sportul Studentesc, dar si alti sportivi de valoare ai clubului din Regie.
Dupa mai bine de 20 de ani, Gheorghe Darie, cel care detine astazi functia de contabil-sef al institutiei, isi aminteste despre Gica Hagi: ‘Era un baiat foarte modest. De fiecare data cand venea sa-si ridice salariul statea de vorba cu toata lumea. La cele mai importante meciuri ale Sportului ne trimitea invitatii. El figura ca angajat pe postul de lacatus mecanic. In acea perioada a anilor ?T80, salariul lui Gica Hagi nu depasea 2.600 de lei. ‘Ca orice angajat, beneficia de prime, si-a amintit Gheorghe Darie.
Transferat in interes de serviciu la Real Madrid
Dupa plecarea la Steaua, Hagi a continuat sa figureze pe statele de plata ale TMUCB-ului. Pentru ca Gica devenise deja cel mai valoros jucator de fotbal, numele lui aflandu-se pe buzele tuturor iubitorilor sportului din tara noastra, conducerea trustului a decis sa faca tot posibilul pentru a-l mentine pe Hagi ca angajat. Era deja un simbol. Asa se face ca la momentul transferului sau la Real Madrid, cartea de munca a celui mai valoros jucator din toate timpurile se afla tot la TMUCB. Un fost angajat al trustului isi aminteste ca in cartea de munca a lui Hagi, la momentul transferului sau la Real Madrid, s-a facut o modificare absolut inedita: ‘Transfer in interes de serviciu de la TMUCB la clubul de fotbal Real Madrid.
Cartea de munca a fost luata de Mircea Sandu, cand l-a pus pe Hagi selectioner
Presedintele FRF, Mircea Sandu, fost jucator al echipei Sportul Studentesc, confirma ca relatia dintre conducerea TMUCB si clubul din Regie era una excelenta: ‘Mare parte dintre baieti erau angajatii acestui trust. Inclusiv Gica Hagi. Imi aduc aminte ca eu am figurat pe statele de plata ale Casei de Cultura. Nu cu multi ani in urma am luat cartea de munca a lui Hagi de la TMUCB, pentru ca aveam nevoie de ea. El era atunci angajat al FRF, in calitate de selectioner principal al nationalei, a povestit Mircea Sandu, care se afla in aceste zile in concediu de odihna.