Apple și Nvidia conduceau topul scăderilor, după ce Berkshire Hathaway – conglomeratul de investiții al miliardarului Warren Buffet – și-a înjumătățit deținerile la Apple, în vreme ce Nvidia scădea ca urmare a unor întârzieri în livrarea de cipuri de mare performanță pentru inteligență artificială.

De asemenea, companii precum Alphabet (holdingul ce deține Google – n.r.), Meta, Microsoft și Tesla scădeau cu până la 12,2% înainte de tranzacționarea pe piață.

Pierderile Magnificent Seven – cea mai mare companie IT din lume – cumulau o mie de miliarde de dolari.

Probleme și la producătorii de cipuri

De asemenea, acțiunile producătorilor de cipuri, marii câștigători ai cursei privind inteligența artificială, au scăzut, cu Advanced Micro Devices, Intel și Broadcom având scăderi de până la 10,3%.

Scăderea acțiunilor a venit după un rezultat slab privind șomajul în SUA. Acesta a ajuns la 4,3%, ceea ce i-a împins pe investitori spre active sigure.

Apple și Nvidia, cele mai afectate

În weekend, Berkshire Hathaway – grup controlat de Warren Buffett – a anunțat că și-a redus la jumătate pachetul de acțiuni la Apple. Anterior, aceasta a fost principala deținere a concernului.

Concomitent, acțiunile Nvidia au fost afectate de informații conform cărora lansarea viitoarelor sale cipuri AI ar putea fi amânată cu trei luni din cauza unor defecte de design. Acest lucru ar putea afecta clienți precum Meta – grupul ce deține Facebook, dar și Google, și Microsoft.

După ce au generat câștiguri pe Wall Street timp de mai bine de un an, marile acțiuni tehnologice au fost supuse unei presiuni în ultimele săptămâni, din cauza investițiilor masive în inteligența artificială.

Acțiunile Amazon, Microsoft și Alphabet – cei mai mari trei furnizori de servicii de cloud computing – au scăzut, pe măsură ce rezultatele lor financiare au zdruncinat pariurile consistente în inteligența artificială.

Efect atenuat

La ora 17.10, Nasdaq scădea cu 4,19%. Dintre marile companii, acțiunile Tesla scădeau cu 5,88%, cele ale Amazon cu 4,46%, iar cele ale Apple cu 4,7%.

Titlurile Google și Microsoft scădeau cu 3,1%, iar cele ale Amazon cu 4,5%.

Acțiunile Nvidia erau în scădere cu 7,28%.

Urmărește-ne pe Google News