Medicamentul, aflat în curs de testare, ar fi avut afecte pozitive în reducerea încărcăturii virale.
„Suntem încurajați de aceste rezultate preliminare”, a declarat Wendy Painter, director medical la Ridgeback Biotherapeutics.
Merck și-a întrerupt, la sfârșitul lunii ianuarie, lucrul la două potențiale vaccinuri anti-Covid, dar continuă cercetările la două medicamente împotriva bolii provocate de virus. Unul dintre acestea este molnupiravir, dezvoltat împreună cu Ridgeback Bio.
Testat pe 200 de pacienți cu Covid
Compania a anunțat, sâmbătă, că medicamentul ar fi redus semnificativ încărcătura virală la pacienți după cinci zile de tratament
Faza a doua a testului a inclus 202 pacienți cu Covid simptomatic, iar „din cele patru incidente grave raportate, nici unul nu a fost considerat în legătură cu medicamentul studiat”, au transmis reprezentanții companiei, care consideră rezultatele „promițătoare”.
„Dacă sunt întărite de studii suplimentare, ar putea avea consecințe importante în termeni de sănătate publică, în contextul în care coronavirusul continuă să se răspândească și să evolueze în lume”, a spus William Fischer, unul dintre directorii studiului și profesor de medicină la Universitatea din Carolina de Nord.
Al doilea tratament la care lucrează Merck se numește MK-711. Primele rezultate ale studiilor clinice arată o reducere cu peste 50% a riscului de deces cu insuficiență respiratorie la pacienții spitalizați cu forme moderate până la severe de Covid, a anunțat compania la sfârșitul lunii ianuarie.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!