Gilbert Gottfried avea una dintre cele mai recognoscibile voci de la Hollywood și făcea stand-up comedy de mai bine de 50 de ani. Actorul s-a stins din viață marți, 12 aprilie, în urma unor probleme de sănătate. Familia sa a transmis un mesaj dureros după decesul acestuia.

„Cu inima frântă anunţăm moartea iubitului nostru Gilbert Gottfried după o lungă boală. Pe lângă faptul că este cea mai emblematică voce din comedie, Gilbert a fost un soţ, frate, prieten şi tată minunat pentru cei doi copii ai săi. Deşi astăzi este o zi tristă pentru noi toţi, vă rugăm să continuaţi să râdeţi cât mai tare posibil în onoarea lui Gilbert”, a scris familia lui pe Twitter.

Gilbert Gottfried a murit la vârsta de 67 de ani în urma unei tahicardii ventriculare, cauzată de distrofia miotonică tip II anunță agentul său, potrivit news.ro.

Cine a fost Gilbert Gottfried

Gilbert Gottfried s-a născut în Brooklyn, New York, pe 28 februarie 1955 şi a început să facă stand-up comedy de la vârsta de 15 ani. Actorul a jucat în „Saturday Night Live” în timpul sezonului 6 din 1980 şi a lucrat cu colegul său din „SNL” Eddie Murphy în „Beverly Hills Cop II”.

De asemenea, Gottfried a avut roluri în filme precum „Problem Child”, „Highway to Hell” şi „Looks Whos Talking Too”. Cel mai cunoscut rol al său a fost papagalul Iago în „Aladdin” din 1992. 

În anul 2017, comediantul a fost subiectul documentarului „Gilbert”, unde s-a vorbit despre cariera și viața sa. Gilbert Gottfried a fost și gazda podcastului „Gilbert Gottfrieds Amazing Colossal Podcast!”, în care avea ca invitați vedete de la Hollywood.

Actorul era căsătorit cu Dara Kravitz din anul 2007. Gilbert Gottfried avea doi copii, pe Lily Aster Gottfried și Max Aaron Gottfried.

FOTO: Hepta

La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!

Urmărește-ne pe Google News