Accidentul tragic a avut loc pe 15 august, pe muntele Tegelberg (1.881 de metri altitudine), în sudul Germaniei, în timp ce Natalia se afla într-o drumeție cu iubitul ei, David, și alți doi prieteni. Căderea mortală s-a petrecut în apropierea castelului Neuschwanstein (secolul XIX), la 800 de metri, la granița de sud-vest a landului german Bavaria, când Natalie căuta locul potrivit pentru un selfie

În ciuda intervenției rapide, cu elicopterul de salvare, Natalie a murit la spital, pe 21 august.

Clubul la care era legitimată sportiva, TJ Sokol Příbram a anunțat: „Minunata noastră prietenă, gimnastă și reprezentantă Natálka Štíchová ne-a părăsit pentru totdeauna după un accident tragic. A pierdut lupta pentru viață pe 21 august la ora 5.30”, se arată pe profilul de Instagram al grupării.

Federația cehă de gimnastică a transmis, de asemenea, că „ea a zâmbit mereu de-a lungul scurtei ei vieți și așa ne vom aminti de ea”.

„Ea a fost uimitoare, cu toții am iubit-o atât de mult și nu vom înceta niciodată să o iubim. Sunt mândră că ai fost fiica mea, fata visurilor mele”, a scris mama Michaela, pe Instagram.

„Erai o soră grozavă și frații tăi nu vor înceta niciodată să se gândească la tine pentru că și tu te-ai gândit mereu la ei”, a adăugat ea.

Sportiva, multiplă campionă de juniori și tineret, are trei frați. Matýsek, Barunka și Kryštof,. Înmormântarea va avea loc joi, 29 august, la Příbram.

Fotografiile de pe rețelele ei de socializare o arată pe tânăra de 23 de ani concurând, apoi cu medalii la gât, dar și în ipostaze riscante pe stânci abrupte din Alpi.

Aceste imagini sunt „suvenirul ei clasic”, scria Natalie.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Urmărește-ne pe Google News