Meloni a făcut anunţul în timpul unei întâlniri cu omologul ei chinez, Li Qiang.

Giorgia Meloni a subliniat că este important „să veghem ca relaţiile comerciale să fie echilibrate şi reciproc avantajoase” pentru cele două ţări.

De asemenea, Meloni a afirmat că vizita de cinci zile în China constituie o „demonstraţie a voinţei de a începe o fază nouă, de a relansa cooperarea noastră bilaterală” şi a a apreciat că investiţiile chineze pot stimula creşterea economică a Italiei.

Vizita sa vine în contextul în care Italia încearcă să îşi amelioreze relaţiile comerciale cu China după ce s-a retras anul trecut din programul de investiţii ale Beijingului în infrastructură, cunoscut ca Drumul Mătăsii sau Belt and Road.

Meloni: China este un „interlocutor important” pentru soluţionarea problemelor mondiale

Luni, Giorgia Meloni s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping, la Diaoyutai, vila de stat a guvernului chinez de la Beijing. În timpul întâlnirii, șefa guvernului italian a declarat că China este un „interlocutor important” pentru soluţionarea problemelor mondiale, transmite AFP.

„Există o insecuritate crescândă la nivel internaţional şi cred că China este inevitabil un interlocutor foarte important pentru a aborda toate aceste dinamici”, a mai spus Meloni.

Italia şi China trebuie „să reflecteze împreună la modul de a garanta stabilitatea, de a garanta pacea”, i-a transmis Giorgia Meloni interlocutorului său.

La rândul său, preşedintele chinez Xi Jinping a subliniat legăturile amicale stabilite de mult între cele două ţări.

„Cele două părţi militează pentru toleranţă, încredere şi respect reciproce şi fiecare îşi alege propria cale de dezvoltare”, a afirmat liderul chinez.

Urmărește-ne pe Google News