Giorgio Armani a împlinit 90 de ani pe 11 iulie 2024, dar până acum a fost foarte rezervat în legătură cu planurile de succesiune ale companiei pe care a fondat-o în 1975 şi pe care încă o controlează fără probleme. Cu toate acestea, recunoaște că ia în calcul să se pensioneze.

„Îmi pot acorda încă doi sau trei ani în fruntea companiei. Nu mai mult, ar fi negativ”, a declarat celebrul creator de modă.

Armani exclude, pentru moment, o asociere cu alți investitori

Giorgio Armani a mărturisit că are nopți agitate în care visează la un viitor în care „nu mai trebuie să fiu eu cel care spune «Da» sau «Nu»”.

El a adăugat că a primit abordări „puțin mai insistente” de la potențiali investitori externi în compania sa. „Pentru moment nu văd nicio posibilitate”, a punctat Armani.

Cine va moșteni imperiul Armani

Creatorul de modă, care nu are copii, a precizat că a „construit un fel de structură, un proiect, un protocol” care să-i guverneze succesiunea, fără a detalia.

În 2023, Reuters a raportat despre existența unui document deținut de un notar din Milano, care stabilește viitoarele principii de conducere pentru cei care vor moșteni grupul și despre un altul care detaliază aspecte, inclusiv protecția locurilor de muncă în companie.

Cel mai probabil, moștenitorii imperiului Armani vor fi sora lui, alți trei membri ai familiei care lucrează în companie, Pantaleo DellOrco, partenerul și colaboratorul designerului, și o fundație caritabilă.

Urmărește-ne pe Google News