Mesajul afirmă că toate conturile a căror țară de locație este setată în Rusia vor fi dezactivate. Aceasta înseamnă că nu vor fa fi primite venituri din monetizare prin astfel de conturi.

Plecarea AdSense din Rusia va afecta nu numai bloggerii YouTube, notează CNews. Publicația subliniază că toți proprietarii de site-uri rusești în care a fost plasată publicitate din rețeaua AdSense își vor pierde și câștigurile.

În primăvara lui 2022, după invazia Ucrainei, echipa YouTube a oprit complet monetizarea pentru utilizatorii ruși.

AdSense a permis bloggerilor din Rusia să câștige bani din publicitate contextuală.

Utilizatorii din Rusia au început să se plângă în masă de problemele cu YouTube pe 10 august. Pentru unii utilizatori, site-ul a încetat să se mai deschidă în Rusia atât pe computere desktop, cât și pe dispozitive mobile.

Anterior, Rostelecom a avertizat că YouTube poate începe să funcționeze prost din cauza „uzurii serverelor Google instalate în Rusia”. Ulterior, Google a negat orice implicare în problemele cu accesul la găzduirea video în Rusia.

Deputatul Dumei de Stat din Rusia Unită, Alexander Hinshtein, a anticipat o încetinire de 70% a YouTube din cauza „politicii sale antiruse”.

Portalul independent Meduza avertizase că autoritățile ruse au decis să încetinească YouTube la 128 kbps.

Foto: bloggerul rus Mihail Litivin

Urmărește-ne pe Google News