Recent, presa a scris că HTC a fost scos la vânzare de curând, o altă opțiune luată în seamă fiind separarea diviziei de realitate virtuală.
HTC a ajuns la cele mai mici venituri din ultimii 13 ani, compania având în luna august venituri de doar 100 de milioane de dolari.
HTC nu a putut ține pasul în ultimii ani cu Apple și Samsung pe segmentul smartphone-urilor de top, deși a lansat produse lăudate.
Pe de altă parte, segmentul celor ieftine a fost ”devorat” de către producătorii chinezi, precum Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi sau Meizu.
Capitalizarea bursieră a HTC a scăzut cu 75% în ultimii cinci ani, până la doar 1,75 miliarde de dolari.
Acum însă publicațiile taiwaneze susțin că HTC se află în stadiul final al negocierilor cu Google. Opțiunile sunt fie pentru preluarea diviziei de smartphone-uri, fie o investiție realizată de către gigantul american în producătorul taiwanez.
Practic, s-ar repeta același scenariu care s-a derulat și cu Nokia, a cărei divizie de smartphone-uri a fost preluată de către Microsoft în 2014.
Precedentul Motorola
Pe de altă parte, Google a mai deținut o dată un producător de smartphone-uri. Acesta a preluat Motorola pentru 12,5 miliarde de dolari, pentru ca apoi, în 2014, să o vândă către Lenovo cu doar 2,91 miliarde de dolari.
Pe de altă parte, Google a început în ultimii ani să lanseze o gamă tot mai mare de produse hardware. Anul trecut, a adus pe piață smartphone-urile Google Pixel, realizate chiar în uzinele HTC.
Google ar investi și în LG pentru a obține ecrane
Google Pixel 2, programat să apară în toamna acestui an, ar fi realizat tot de către HTC, urmând ca generația următoare să fie realizată de către coreenii de la LG.
În paralel, presa a scris în acest an că Google ar dori să investească 2,2 miliarde de dolari în LG Display, cel mai probabil pentru a obține ecrane OLED pentru produsele sale. Lupta pentru a obține ecrane OLED este din ce în ce mai încinsă, în condițiile în care Samsung produce 90% din totalul acestora, iar viitorul iPhone 8 va avea ecran OLED.
Google produce tot mai multe electronice
De asemenea, Google a lansat în ultimii ani și alte produse hardware, precum boxele inteligente Google Home, laptopurile Pixel, tableta Pixel-C, sistemul Google WiFi, căștile de realitate virtuală Daydream View sau dispozitivul de streaming Chromecast. De asemenea, Google deține și Nest, companie care produce gadgeturi pentru automatizare locuinței, precum termostate inteligente.
Astfel, Google este pe cale să devină un important jucător în domeniul electronicelor, concurând direct Apple și Samsung – principalul său partener Android. De asemenea, concurează și cu Amazon sau Microsoft, care au început la rândul lor să lanseze tot mai multe produse hardware.
Astfel, achiziția HTC ar fi de bun augur pentru Google, ajutând la dezvoltarea diviziei sale de electronice.