Procentele îţi arată cu cât au scăzut datele de localizare în contextul coronavirus, în comparaţie cu datele de bază. Cel mai scăzut procent de localizare este la restaurante, cafenele şi centre comerciale.

Google prezintă un raport, denumit Mobility Report, care îţi arată cât de responsabil eşti cu statul acasă. Raportul îţi prezintă în procente, ce locaţii ai accesat, de când s-a instaurat starea de urgenţă, în România.

Procentul de localizare cel mai scăzut, de 80% faţă de datele de bază, este la restaurante, cafenele, centre comerciale, muzee, biblioteci şi săli de film. 

Următorul procent de localizare, de -72 %, faţă de datele de bază, este reprezentat de mijloacele de transport în comun, precum staţii de metrou, autobuze şi trenuri. 

O scădere de 60% prezintă locaţii precum parcurile naţionale, plajele, porturile marine şi parcurile pentru câini. 

În ceea ce priveşte magazinele alimentare, farmaciile şi pieţele alimentare scăderea este de 53%. 

Locurile de muncă au avut o scădere, în ceea ce priveşte procentul de localizare, cu 39%, în schimb, locurile de reşedinţă prezintă o creştere de 15% .

La fel ca în cazul detectării blocajelor de trafic rutier sau al măsurării frecventării magazinelor pe Google Maps, aceste rapoarte folosesc „date agregate şi anonimizate” ale utilizatorilor Google care au activat „istoricul localizării”, care poate fi suprimat sau întrerupt.

„Pentru a proteja viaţa privată, nu va fi pusă la dispoziţie nicio informaţie ce poate contribui la identificarea persoanelor, cum sunt locaţia, contactele sau deplasările individuale”, notează Google.

Pentru a împiedica orice tentativă de identificare a unei persoane în ansamblul datelor cuprinse în rapoartele sale, Google a aplicat o tehnică statistică numită „confidenţialitate diferenţială”, care adaugă „zgomot” matematic la datele brute, menţinând totodată statisticile aproape de realitate.

O serie de ţări cum sunt China, Singapore sau Coreea de Sud, dar şi altele le-au cerut cetăţenilor să folosească aplicaţii şi alte instrumente ale noilor tehnologii pentru a verifica respectarea măsurilor de carantină, dar militanţii pentru dreptul la viaţa privată susţin că astfel de măsuri pot compromite libertăţile individuale, menţionează Reuters.

 
 

Urmărește-ne pe Google News