Compania spune că acordul cu Kairos Power îi va permite să înceapă să utilizeze primul reactor în acest deceniu și să aducă mai multe reactoare online până în 2035. În ceea ce privește valoarea acordului sau locul în care se vor construi centralele, nu au fost oferite detalii.

Sursele de energie nucleară, din ce în ce mai căutate de companiile din domeniul tehnologiei

Companiile din domeniul tehnologiei apelează din ce în ce mai mult la sursele de energie nucleară, pentru furnizarea electricității utilizată de centrele de date uriașe care generează inteligența artificială.

„Rețeaua are nevoie de noi surse de energie electrică pentru a susține tehnologiile AI”, a declarat Michael Terrell, director senior pentru energie și climă la Google.

„Acest acord contribuie la accelerarea unei noi tehnologii pentru a satisface nevoile energetice în mod curat și fiabil și pentru a debloca întregul potențial al AI pentru toată lumea”.

Acordul cu Google „este important pentru accelerarea comercializării energiei nucleare avansate prin demonstrarea viabilității tehnice și de piață a unei soluții esențiale pentru decarbonizarea rețelelor electrice”, a declarat Jeff Olson, director executiv al Kairos.

Comisia de reglementare nucleară a SUA, precum și agențiile locale, trebuie să aprobe planurile, înainte de a putea fi puse în aplicare.

În urmă cu un an, autoritățile de reglementare din SUA au acordat companiei Kairos Power, cu sediul în California, primul permis din ultimii 50 de ani, pentru construirea unui nou tip de reactor nuclear.

Compania a început construcția unui reactor demonstrativ în Tennessee

În luna iulie, compania a început construcția unui reactor demonstrativ în Tennessee. Start-up-ul este specializat în dezvoltarea de reactoare mai mici, care utilizează sare fluorurată topită ca agent de răcire în locul apei, care este folosită de centralele nucleare tradiționale.

Pentru industria tehnologică, energia nucleară, care este lipsită de emisii de dioxid de carbon și furnizează electricitate 24 de ore pe zi, a devenit din ce în ce mai atractivă.

Urmărește-ne pe Google News