Mai exact, este vizat modelul mai mare, Pixel 2 XL, iar problemele întâmpinate sunt două: o parte dintre utilizatori au observat că ecranele OLED au o tentă albastră, iar alții au constatat că aceste suferă de ”burn-in”, adică persistența unei imagini vechi pentru mai mai mult timp, chiar dacă cea de pe ecran a fost schimbată.
De regulă, fenomenul de burn-in se instalează abia după câțiva ani, nu doar după o săptămână de utilizare. Acesta afectează doar ecranele OLED, iar în variante extreme acesta face dificil pentru utilizatori să vadă informațiile de pe display.
Ecranele problematice, realizate de LG
Modelul Pixel 2 XL este produs de către grupul coreean LG, iar ecranele pOLED sunt realizate de către o altă companie din grupul coreean, numită LG Display.
Celălalt model, Pixel 2, versiunea mai mică, nu întâmpină aceste probleme. Acesta este, însă, realizat de către grupul taiwanez HTC și folosește ecrane OLED realizate de către Samsung.
Visul Google de a concura Apple, pe cale să se destrame
Smartphone-urile Pixel 2 și Pixel 2 XL au fost lansate de curând de către Google, care încearcă să concureze direct seria iPhone de la Apple, iar prețul acestora pornește de la 649 de dolari.
În paranteză fie spus, nici Apple nu o duce prea bine, căci cererea pentru noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus este slabă din cauza faptului că acestea nu au prea multe îmbunătățiri față de seria anterioară, respectiv iPhone 7 și iPhone 7 Plus.
Alți cumpărători de Pixel 2 s-au plâns că ecranele acestora sunt cam terne, iar culorile nu sunt foarte vii ca la ecranele AMOLED de pe smartphone-urile Samsung. Google a anunțat în acest caz că va face un update la sistemul de operare.
Suprataxare și întârziere
Alți utilizatori s-au plâns pe forumurile de internet că aud un zgomot în timpul apelurilor, în vreme ce alți oameni au constatat că este foarte slabă conexiunea Bluetooth între Pixel 2 și alte dispozitive, iar acestea se deconectează frecvent.
Concomitent, Google s-a angajat să ramburseze o serie de cumpărători care au fost suprataxați cu 30 de dolari de către un comerciant Verizon la magazinele Google din SUA.
În fine, plângerile anterioare au vizat faptul că Google cere prea mult pentru un adaptor care asigură conectarea căștilor, iar Google a redus prețul acestuia de la 20 de dolari bucata la 9 dolari, preț comparabil cu cel cerut de Apple pe adaptoare similare.
Google a trimis emailuri celor care au făcut comenzi pentru Pixel că livrarea acestora va întârzia cu cel mult o lună, până la finele lunii noiembrie, potrivit unor utilizatori care au postat pe Reddit. Google s-a oferit și să acorde gratis o carcasă de telefon care altfel ar costa 40 de dolari.
Cel mai probabil în această perioadă se vor verifica modelele aflate acum pe linia de producție.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!