Sunt vizate toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și unitățile de vânzare cu amănuntul și unitățile de alimentație publică.
Cumpărătorii trebuie să știe să recunoască însemnele care atestă faptul că produsele au fost verificate. Astfel, ”carnea de miel sau ied care provine din unități autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare va fi marcată cu o marcă de sănătate de formă ovală cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, având inscripționate următoarele: ‘ROMÂNIA cu majuscule sau codul ISO al țării ‘RO, numărul de autorizare acordat de ANSVSA, abrevierea ‘CE cu majuscule”, se arată în comunicatul ANSVSA.
Potrivit ANSVSA, carnea de miel sau ied rezultată în urma sacrificărilor în spațiile/locurile amenajate temporar va fi marcată cu marcă de sănătate de formă rotundă, cu un diametru de 3,5 cm, în interiorul căreia este înscris indicativul județului, urmat de codul numeric acordat de DSVSA județeană.
Punctele de tăiere locale sunt avizate să funcționeze numai în perioadele 21 — 27 martie 2016 și 14 aprilie — 3 mai 2016.