În acest weekend, două târguri se desfăşoară în Bucureşti, sub denumirea “Festivalul Mucenicilor”: pe platoul central din Piaţa Obor şi în curtea Facultăţii de Agronomie.
În ambele locuri, gospodine pricepute fac atât mucenici munteneşti, cât şi moldoveneşti, ca să fie pe toate gusturile, însă trebuie să recunoaştem că aceia moldoveneşti sunt mai spectaculoşi.
Faptul că sunt făcuţi din cocă coaptă, nu fiartă, permite modelarea lor în fel şi chip, aşa că pofticioşii care vor vizita târgurile vor vedea mucenici în formă de om, de soare sau de… hartă a României.
La Obor, organizatorii ne promit că vom găsi din plin şi preparate de post – pentru că ne aflăm, până la urmă, în Postul Paştelui -, iar la Agronomie sunt aşteptaţi şi amatorii de peşte şi fructe de mare.
Pentru ei, midiile şi rapanele proaspete sunt preparate cu vin şi usturoi, iar crapii şi scrumbiile sunt coapte pe grătar şi servite cu mămăligă aburindă.
Fotografii: Dan Bistriţeanu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro