E locul perfect unde pasionații de fotografie pot să vină și să surprindă cele mai frumoase instantanee. Care să ajungă rapid pe social media și să primească sute de like-uri de la prietenii virtuali. Mai mult, în această perioadă Grădina se transformă în lumea magică a poveștii „Frumoasa şi Bestia”.
Expoziție tematică din „Frumoasa şi Bestia”
„Vizitatorii vor avea șansa de a vedea instalații luminoase care o înfățișează pe Belle, prințul transformat în bestie, trandafirul fermecat, castelul prințului și alte elemente magice. Expoziția oferă, de asemenea, numeroase puncte foto, perfecte pentru a surprinde această călătorie magică”, anunță organizatorii evenimentului.
Mai mult, vizitatorii vor avea parte de „tuneluri de lumină, râul multimedia, felinarele fermecate sau câmpul de lumini vor oferi un fundal uimitor pentru fotografii unice. Cel mai lung tunel luminat din Europa este amenajat, ca și anul trecut, în cadrul expoziției. Acesta va avea 220 de metri lungime și peste 320.000 de leduri”.
Pentru „Grădina luminilor” prețul de acces este de 55 de lei.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 19Istoria Grădinei Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București
Povestea a început în 1860, iar în prezent are o întindere de peste 18 hectare. Adăpostește peste 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice. Include zece sectoare exterioare, organizate tematic, o amplă și variată seră de expoziţie, vechea seră și un fascinant muzeu botanic.
Muzeul Botanic a fost adăugat Grădinii Botanice în 1882 de către celebrul botanist Dimitrie Brandza. Muzeul este structurat în 22 de săli, dedicate istoriei Grădinii Botanice, plantelor medicinale, curiozităţilor din lumea plantelor, unor colecţii speciale.
Conform site-ului oficial, serele Grădinii Botanice „sunt o zonă de studiu și de cercetare, dar și un spaţiu de recreere într-un mediu exotic. Serele includ o bogată selecţie de specii luxuriante și neobișnuite, provenite din zonele tropicale, subtropicale și ecuatoriale de pe glob”.
Accesul la Grădina Botanică costă 5 lei
Pentru a vizita Grădina Botanică din București doritorii trebuie să achiziționeze tichete de acces. Ori de la casa de bilete de la Grădina sau online. Până pe 15 martie, prețul unui bilet întreg este de cinci lei, iar cel redus este de doar doi lei.
La aceste sume se mai adaugă 10 lei pentru accesul la Muzeul Botanic și încă 10 lei pentru sere de expoziție + pavilion pădurea tropicală.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
1Gin • 09.11.2024, 12:46
"Grădinei"??? Libertatea, ce școală au jurnaliștii ăștia? Greșeli de clasa a doua la școala pentru handicap intelectual. Bineînțeles că o să "moderați" și comentariul ăsta. Niciun articol fără greșeli, v-ați făcut un scop din asta.
I.ionescu • 09.11.2024, 03:11
A fost o "țeapă" de proporții. Am plătit 315 lei(doi adulți și 3 copii) și am regretat că nu am așteptat luminițele de la târgul de Crăciun, la fel de "instagramabile", dar gratuite. Unde mai pui și înghesuiala de peste jumătate de oră la un rând întins până la colțul străzii...
Demradulescu • 08.11.2024, 23:06
Acum 60 de ani când eram elev la școala 148 George Călinescu din Ferentari-Bachus,învățătoarea ne-a dus să vizităm Palatul Pionierilor(acum Palatul Cotroceni) și Gradina Botanică .Spre rușinea mea ,nu am mai vizitat niciodată Gradina,Palatul nu aș avea cum pentru că acolo se perindă numai capetele luminate ale nației române din 5 în 5 ani.