Două grafice realizate de New York Times și Financial Times ilustrează creșterea îngrijorătoare a numărului de decese în cele mai afectate țări și regiuni din lume.
Ilustrația realizată de New York Times arată creșterea rapidă a numărului de morți în ultimele săptămâni în țările cu cel puțin 25 de decese.
Dacă în Italia, cu 6.077 de morți, curba pare să se domolească ușor, creșterea este semnificativă în Spania (2.696 de decese) și în SUA (582 de decese) sau chiar Franța (860 de decese).
Sunt vizibile performanțele țărilor asiatice, Coreea de Sud și Japonia printre ele, care au reușit să țină sub control, pe cât posibil, epidemia.
Graficul Financial Times arată care sunt cele mai afectate regiuni, tot din punct de vedere al creșterii numărului de morți.
Cea mai lovită zonă este în continuare Lombardia, dar curba este într-o ușoară domolire.
În schimb, Madridul, cu 1.535 de morți și New York-ul, cu 183 de decese vin tare din urmă.
Numărul de decese nu are neapărat o corelare perfectă cu numărul de infecții, ținând cont că rata de mortalitate depinde de numeroși factori precum vârsta medie a populației, calitatea sistemului sanitar, măsurile luate de autorități.
Dar, scrie New York Times, reprezintă una dintre cele mai bune unități de măsură pentru compararea țărilor sau regiunilor în acest moment, scrie New York Times.