Specialiștii au mers acolo pentru a preleva probe, însă, spun ei, nu este vorba despre poluare. De vină a fost furtuna de săptămâna trecută, care a adus ploi însemnate cantitativ.

Cei de la Administrația Bazinală de Apă Banat spun că în momentul în care plouă foarte mult în Timișoara, stația de epurare nu face față prin bazinele pe care le are, iar conținutul ajunge în Bega.

„E vorba de peștii care au murit în urma furtunii de săptămâna trecută. De obicei, când este furtună foarte mare, Aquatimul deversează extra pe direct, nu mai face față stația de epurare și intră pe direct tot ce vine pluvial, intră direct pe Bega”, a spus Cristian Ciocan Moisescu, director executiv al Administrației Bazinale de Apă Banat.

Potrivit acestuia „există un șoc” la fiecare ploaie mare, iar „anumiți pești mai slabi” amețesc, iar unii dintre ei mor.

A fost montat și un baraj de reținere, pentru ca peștii să nu se ducă spre frontiera cu Serbia.

„Noi am mutat un baraj de reținere tocmai în ideea asta, să nu se ducă către frontieră. De acolo îi recuperăm și încercăm să-i neutralizăm în formele legale”, a mai spus Cristian Ciocan Moisescu.

Cu toate acestea, specialiștii spun că nu a fost o problemă așa de mare ca în alte dăți, având în vedere gravitatea furtunilor și ce volume de apă au fost în acest weekend.

Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!

Urmărește-ne pe Google News