Decizia Germaniei vizează Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud, Brazilia și Lesotho, țară pentru care măsura se va aplica începând de duminică, 31 ianuarie.

După anunțul autorităților, măsura trebuie pusă în aplicare de companiile aeriene, companiile de transport rutier și de căile ferate.

Excepție de la această măsură fac cetăţenii germani sau rezidenţii străini în Germania, pasagerii aflaţi în tranzit şi transportul-cargo.

Franța a decis închiderea frontierelor sale pentru toate statele care nu fac parte din Uniunea Europeană, începând de duminică, 31 ianuarie, scrie Digi24, care citează Thelocal.fr.

Orice intrare în Franţa şi orice ieşire de pe teritoriul nostru dinspre sau către o ţară din afara Uniunii Europene va fi interzisă, cu excepţia cazului în care există un motiv imperios, începând de duminică, la miezul nopţii.

Premierul francez Jean Castex:

Ce reguli sunt în vigoare pentru românii care merg în Franța

Luni, 25 ianuarie, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autorităţile franceze au eliminat măsura izolării şi repetarea testului PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pentru cetăţenii europeni care ajung pe teritoriul Franţei.

Tot ce trebuie să facă persoanele cu vârsta de peste 11 ani care vor să călătorească în Franţa pe cale aeriană sau maritimă din Uniunea Europeană – așadar, și românii – este să prezinte, la îmbarcare, un test molecular tip PCR negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării, transmite MAE.

Sunt exceptați de la măsura de prezentare a testului COVID-19 lucrătorii transfrontalieri, transportatorii şi călătorii care sosesc pe cale terestră (rutieră sau feroviară).

Ce reguli sunt în vigoare pentru românii care merg în Germania

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din celelalte zone de risc – categoria 3, în care se află și România – oricând în ultimele 10 zile înainte de sosire trebuie să prezinte un test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în limba germană sau engleză, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze la cel mult 48 de ore după sosire.

Aceste persoane sunt obligate să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor, și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un nou test începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării.

Dacă persoanele care au sosit din zone de risc încep să prezinte simptome specifice COVID-19 (dificultăți de respirație, tuse, febră sau pierderea gustului/mirosului) în decurs de 10 zile de la momentul intrării în Germania, devine obligatorie autoizolarea, chiar dacă rezultatul testului este negativ, și contactarea imediată a Autorității locale de Sănătate.

Principalele excepții de la măsura efectuării carantinei privesc persoanele care: se află în tranzit; nu rămân mai mult de 24 de ore pe teritoriul german; efectuează vizite din motive familiale (la rude de gradul I sau soți cu reședințe diferite) de până la 72 de ore; asigură transportul profesional de persoane și de mărfuri ș.a. O serie de alte excepții mai sunt aplicate, cu diferențe de la un land la altul, în situații temeinic justificate.

Foto: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News